Verticale muizen

Verticale muizen in verschillende soorten zijn te koop bij Ergonomique. Al meer dan 20 jaar verkoopt dit bedrijf hulpmiddelen. Speciale hulpmiddelen voor bedrijven. Op deze manier is het mogelijk om goed achter een bureau te kunnen zitten en de werkzaamheden uit te voeren. 

Ons bedrijf heeft hier ook heel veel baat bij. Helemaal toen wij in een periode zaten waar veel werknemers klachten kregen. Klachten, waardoor zij niet meer hun eigen werkzaamheden uit konden voeren. Hierop is onze directie aan de slag gegaan om per individu een oplossing te vinden. Veel van de klachten waren polsklachten. I sommige gevallen loste dit op door een paar dagen rust te nemen. Maar in de ergere gevalle uitte dit in RSI klachten. 

Ergonomique heeft bijzonder goed geholpen

Nadat onze baas de moeite nam om bij iedere werknemer te gaan kijken waarmee hij kon helpen om het werk zo prettig mogelijk uit te kunnen voeren, is er veel veranderd. Bij een paar collega’s zijn er speciale polssteunen gekomen. Deze ondersteunen de pols wanneer iemand achter de computer zit te werken.

De meeste klachten zijn aan de polsen en vaak ook aan de schouder. Door een verkeerder houding aan te nemen tijdens het werken achter een computer komen deze klachten naar voren. Door gebruik te maken van speciale hulpmiddelen, veranderd de werkhouding en hierdoor kunnen de meeste klachten ook verdwijnen. 

Proefpakket aanvragen

Via dit bedrijf is het mogelijk om een proefpakket aan te vragen. Voordeel hiervan is dat je zonder enige verplichting dit kan aanschaffen. Bevalt het niet, dan kan je deze zonder kosten retour sturen. Tevens zit je nergens aan vast en dat is alleen maar prettig om te weten. Ook onze baas was het erover eens dat ons werkmateriaal aan vervanging toe was. Daarom heeft hij via Ergonomique een proefpakket met verschillende muizen aangevraagd. Hierin zitten drie verschillende modellen die je voor een bepaalde periode mag uitproberen. Aan het einde van deze periode neemt een medewerker van dit bedrijf contact op om te vragen hoe het is bevallen. In sommige gevallen kan het zijn dat deze proefperiode te kort was om een beslissing te nemen, daarom is het mogelijk om deze periode te verlengen. 

Onze proef periode hadden wij binnen drie dagen al bekeken. De verschillende muizen, allemaal in verticale positie beviel iedereen zo goed, dat er meteen een aankoop is gedaan. Iedereen had er in het begin een beetje moeite mee om de muis in handen te nemen. Want je legt nu de pols heel anders neer, dan met de vorige modellen. 

Geweldige uitvinding!

Nooit geweten dat de positie van de pols zoveel invloed kan hebben op klachten aan de pols en schouders. Nadat ik een tijd in de ziektewet ben geweest omdat ik zoveel pijn had, is dat gelukkig nu verleden tijd. De muis waarmee ik nu werk zorgt ervoor dat ik mijn pols en schouders niet meer overbelast. Dit is een stuk prettiger werken. Ook de andere collega’s zitten nu een stuk relaxter achter hun scherm. Dankzij de hulpmiddelen van 
Ergonomique  is ons werk een stuk prettiger geworden.