Deze spullen mogen niet ontbreken in je ehbo doos

Een EHBO-doos is ervoor om bij kleine ongelukjes direct hulp te kunnen verlenen. Bij grote ongelukken is het verstandig naar de dokter te gaan of zelfs de ambulance te bellen. Daarom zullen in een EHBO-doos ook nooit hulpmiddelen zitten die alleen een dokter kan gebruiken. Wat wel in de EHBO-doos aanwezig is zijn bijvoorbeeld pleisters (kleefpleisters, wondpleisters) en verband (snelverband, kompressen en zwachtels). Onmisbaar om verband af te knippen is natuurlijk een verbandschaar. Verder bevat een EHBO-doos vaak een pincet, handschoenen, watten en een tekenverwijderaar. Voor mensen die weten waar ze mee bezig zijn heb je soms ook mondmaskers, mitella’s of een reddingsdeken.

Alle spullen op een rijtje

Of het nou thuis is, op school, op werk of op de sportvereniging… een EHBO-doos is onmisbaar. Wanneer je kind huilend komt aanlopen met een geschaafde knie, je je zelf in de vinger snijdt tijdens het koken of iemand krijgt tijdens het voetballen de bal tegen zijn hoofd aan. Een EHBO-doos bij de hand hebben zorgt ervoor dat je snel hulpmiddelen tot je beschikking hebt, van pleisters tot koelpacks, van koelpacks tot desinfectiemiddel. Wanneer je een EHBO-doos op al deze plekken hebt hoef je niet eerst ergens om de hulpmiddelen te vragen of zelfs naar de winkel te gaan om deze op te halen. Welke spullen mogen nou echt niet ontbreken in je EHBO-doos?

Zelf een EHBO doos aanschaffen

Voor de meeste instanties is het hebben of aanschaffen van een EHBO-doos verplicht. Op school of op je werk zul je dan ook snel een EHBO-doos aantreffen. Maar ook voor jezelf is een EHBO-doos aanschaffen nooit een slecht idee. Als je jezelf per ongeluk bezeerd of je wil iemand anders helpen die zich heeft bezweert. Gelukkig is het niet moeilijk een EHBO-doos te verkrijgen of los de onderdelen te verkrijgen. De website MyMitella is een voorbeeld van een online winkel die verschillende EHBO benodigdheden verkoopt.