Dun haar hoeft geen probleem meer te zijn met een haartransplantatie

Mannen krijgen vaak op latere leeftijd te maken met dunner worden haar of zelfs kaalheid. Veel mannen ervaren dit als iets vreselijks en dat is ook wel begrijpelijk want ieder mens vindt het fijn als het haar goed zit. Maar gelukkig is er tegenwoordig steeds meer mogelijk op het gebied van haar problematiek en zijn de mogelijkheden eindeloos zodat je niet met een kaal hoofd hoeft rond te lopen als je dat niet wilt. Een haartransplantatie is een van de mogelijkheden om kaalheid en dun haar tegen te gaan.

Het verliezen van haar

Voor een man is een van de ergste dingen, naast problemen met potentie, om kaal te worden. Maar gelukkig kun je tegenwoordig hier een hoop tegen doen. Het hangt ook wel een beetje af van de levensfase waarin de man kaal wordt. Sommige mannen worden begin/halverwege twintig al kaal, dat is natuurlijk heel erg naar als je nog zo jong bent. Het maakt je gelijk zo oud wat je helemaal nog niet bent, biologisch gezien.

Maar op welke leeftijd je ook kaal wordt, als je daar niet blij mee bent en een kaal hoofd lelijk vindt dan is het erg naar om hier ongewenst last van te krijgen. Een Haartransplantatie is dan een hele goede oplossing.

Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie klinkt misschien een beetje eng maar is dat in de werkelijkheid helemaal niet. Bij een haartransplantatie worden haarzakjes uit de achterkant van het hoofd, verplaatst naar het kale gebied. Dit gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving en is daarom ook pijnloos. Na de behandeling kun je uiteraard wel pijnklachten ervaren maar met een goede verzorging is dit prima te doen.

Bij een man begint de kaalheid vrijwel altijd voor op het hoofd. De haarzakjes op de achterkant van het hoofd zijn wat sterker waardoor deze lang goed blijven en eigenlijk nooit helemaal hun haar verliezen, tenzij er sprake is van een ziekte of dat je het zelf handmatig af scheert.

De kosten van een haartransplantatie

Een haartransplantatie is een intensieve ingreep. Er gaat veel tijd in zitten in de operatie zelf, de voorbereiding en de nazorg en de herhaling. Je kunt je dus voorstellen dat het geen goedkope ingreep is. Maar het is wel belangrijk om te realiseren dat het je ook een hoop zal opleveren. Na verloop van tijd kun je weer heerlijk met een volle bos haar rondlopen en dat is dan de moeite ook meer dan waard geweest.

Kies voor een goede kliniek

Doordat haartransplantaties steeds populairder worden zie je ook dat er steeds meer klinieken uit de grond gestampt worden. Maar niet iedere kliniek is goed! Het is belangrijk dat je kiest voor een kliniek die ervaring heeft met haartransplantaties, kwaliteit levert en goede nazorg geeft. Zo’n kliniek vind je bijvoorbeeld bij https://sarasinclinic.com/. Als je hier een behandeling kiest weet je zeker dat je in goede handen bent en kun je ook genieten van het eindresultaat.

Want uiteindelijk is het eindresultaat het belangrijkste! Bezuinig dus ook niet op de kosten, dan kun je beter even doorsparen.