Gezichtsverzorging mannen, wat hebben de ogen nodig

gezichtsverzorging mannen

Ieder gebied van de huid heeft bij de gezichtsverzorging mannen aparte aandacht nodig. Het gebied rondom de ogen is zo’n gebied dat speciale aandacht nodig heeft. De huid is daar namelijk dunner en gevoeliger dan de rest van het gezicht. Daarom hier wat tips om dat goed te doen:

  • Hydratatie. Onder de ogen moet je extra goed hydrateren. Gebruik hier dus een rijke crème voor die niet irriteert.
  • Gebruik zachte producten. Omdat de huid dunner en kwetsbaarder is, moet je erg voorzichtig zijn. Gebruik bijvoorbeeld geen heftige peelings.
  • Vermijd wrijven. Probeer zo min mogelijk en vooral niet te hard in je ogen te wrijven.
gezichtsverzorging mannen

De producten van Rossberck

Rossberck is een merk dat volledig gericht is op verzorgingsproducten voor mannen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een aparte verzorgingslijn voor je baard. Daar hebben ze een speciale baardshampoo voor die ook mild is voor je gezicht, baardolie om je baard en huid goed te hydrateren, baardbalsem om je baard te stylen en speciale accessoires om je baard mee te onderhouden. Niet alleen bieden ze de producten aan, ook de kennis. Als je voor het eerst je baard wil laten staan kan het best een doolhof zijn hoe je die moet verzorgen. Daarom is wat uitleg op dat gebied erg prettig.

Verzorg ook je handen

Het verzorgen van je handen is inderdaad erg belangrijk, aangezien ze veel worden gebruikt en blootgesteld worden aan verschillende elementen. Om je handen goed te verzorgen, is het belangrijk om ze regelmatig te wassen met lauw water en zeep om ziekteverwekkers te verwijderen. Het gebruik van desinfecterende handgel kan ook nuttig zijn, maar kan wel uitdroging van de huid veroorzaken. Daarom is het belangrijk om na het reinigen en desinfecteren van je handen een hydraterende handcrème te gebruiken om de huid te herstellen en te hydrateren. Door deze stappen regelmatig te volgen, kun je droge handen, kloven en andere huidproblemen voorkomen en je handen gezond houden.