Laat licht je lichaam langzaam genezen

Op zoek naar een infrarood paneel? Infrarood therapie wordt steeds populairder als alternatieve geneeswijze voor verschillende gezondheidsproblemen die door de reguliere Westerse geneeskunde niet opgelost worden. Bij deze vorm van therapie wordt het lichaam verhit door middel van infraroodstraling, waardoor onder andere de bloedcirculatie wordt verbeterd en pijn kan worden verlicht. Maar voordat je aan de slag gaat met een infrarood therapie, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden. In deze blog delen we graag vijf tips voor als je een infrarood therapie wil uitproberen.

Kies het juiste type infrarood therapie voor jouw aandoening

Er zijn verschillende soorten infraroodtherapie, die elk worden gebruikt voor verschillende aandoeningen. Bij het uitproberen van een infrarood therapie is het daarom belangrijk om je te verdiepen in welk type infrarood therapie het meest geschikt is voor jouw specifieke aandoening. Zo zijn er infraroodlampen die vooral geschikt zijn voor spier- en gewrichtspijn, terwijl andere vormen van infrarood therapie, zoals saunabaden, meer algemeen worden gebruikt. Overleg in geval van twijfel altijd met een specialist.

Kies een betrouwbare infraroodtherapie producent

Wil je er zeker van zijn dat je veilig en effectief gebruik maakt van infraroodtherapie, dan is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare producent. Er zijn verschillende producenten op de markt die hoogwaardige infrarood-oplossingen bieden. Onderzoek daarom vooraf goed welke producent betrouwbaar is en goede gebruikerservaringen heeft.

Hou rekening met je lichaamstemperatuur

Bij infraroodtherapie wordt het lichaam verhit door middel van infraroodstraling. Om te voorkomen dat je oververhit raakt, is het belangrijk om je lichaamstemperatuur goed in de gaten te houden. Als vuistregel geldt dat het in veel gevallen niet gezond is om de kerntemperatuur van je lichaam met meer dan een graad Celsius te verhogen. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid bent op de infrarood therapie en neem indien nodig de tijd om bijvoorbeeld een koelere ruimte op te zoeken.

Hydrateer voldoende vooraf en achteraf

Een goede hydratatie is altijd belangrijk voor een gezond lichaam, maar nog belangrijker bij een infrarood therapie. Naast het feit dat infraroodtherapie je lichaam verhit, zorgt het er namelijk ook voor dat je meer gaat zweten, waardoor je vochtbalans verstoord kan raken. Het is daarom belangrijk om voorafgaand en na de therapie voldoende water te drinken en om tijdens de therapie een flesje water bij de hand te hebben.

Let op bij zwangerschap of medicijngebruik

Infrarood therapie kan in sommige gevallen schadelijk zijn, met name bij zwangerschap of bij bepaalde vormen van medicijngebruik. Overleg daarom altijd met je huisarts voordat je infrarood therapie gaat uitproberen. Dit geldt ook voor mensen die last hebben van een huidaandoening, zoals eczeem of psoriasis.

Samenvatting

Infrarood therapie kan een goede oplossing zijn voor verschillende gezondheidsproblemen, maar het is wel belangrijk om het op een verantwoorde manier te doen. Door rekening te houden met het type infrarood therapie, de betrouwbaarheid van de producent, je lichaamstemperatuur, een goede hydratatie en eventuele contra-indicaties, vergroot je de kans op effectieve en veilige infraroodtherapie. Win bij twijfel altijd advies in bij een specialist of huisarts.

Bron: www.loptimize.nl