Waarom kiezen voor een tandarts verzekering van Ixorg?

Tandarts pakket

In tegenstelling tot de ziektekostenverzekering, waar mensen op rekenen om de kosten op zich te nemen wanneer ze geconfronteerd worden met hoge rekeningen voor de gezondheidszorg, is de tandheelkundige verzekering vooral gericht op het dekken van goedkope, preventieve behandelingen. De meeste plannen dekken 100% van de kosten van preventieve zorg zoals schoonmaak, controles en röntgenfoto’s, 80% van de basisbehandelingen zoals vullingen, en 50% van de complexere en duurdere procedures zoals wortelkanalen en kronen.

De kosten van een individuele tandheelkundige verzekering is ongeveer 350 euro per jaar. Voor een gezin, de kosten zijn ongeveer 550 euro per jaar. Als je betaalt uit eigen zak voor twee controles en schoonmaakbeurten en een set van röntgenfoto’s, zullen je kosten, gemiddeld, ongeveer € 375-400 euro. Dus, met een tandheelkundige polis van IXorg, ben je in principe goed gedekt.

Tandarts verzekering

Tandheelkundige verzekering limieten en aftrekposten voor tandheelkundige verzekeringen

De meeste tandverzekeringspolissen bieden een dekking van €1000 tot €1.500 per jaar. Wanneer je je jaarlijkse maximum bereikt, moet je de rest van het jaar voor je tandheelkundige zorg betalen. Aangezien de gemiddelde kosten voor een kroon €750-1200 bedragen en de kosten van een enkel implantaat beginnen bij €1500, kun je je jaarlijkse tandheelkundige toelage vrij snel uitputten.

Wat voor soort tandheelkundige verzekering is het beste?

Als je een tandarts hebt en echt met hem of haar wilt blijven werken, vraag dan aan je tandarts welke verzekering het kantoor accepteert en aanbeveelt. Als je geen tandarts hebt, of als je het niet erg vindt om naar een nieuwe tandarts te gaan, kun je een plan kopen dat de dekking biedt die je nodig hebt.

Websites zoals Nederland Review kunnen helpen om het veel gemakkelijker te maken om de juiste tandheelkundige verzekering te vinden. Als je weet welke verzekeraar je verkiest, maar hulp nodig hebt bij het selecteren van een plan uit het aanbod van die verzekeraar, is een webpagina gewijd uitsluitend aan het detailleren van de verschillende voordelen van de plannen van een verzekeraar, is een geweldige manier om plannen te vergelijken en te kiezen die het beste past bij je behoeften.

Tandarts pakket

Tandheelkundige verzekering die alles dekt

Als een beugel, kunstgebit of brug iets is wat jij of een geliefde nodig heeft, zorg er dan voor dat het verzekeringsplan dat je kiest deze dekt. En controleer om ervoor te zorgen dat het bedrag van de aangeboden dekking zinvol is voor jou.