Wallen wegwerken? Met deze adviezen ga je dit zeker tot een succes maken

wallen wegwerken

Wil je je wallen wegwerken? Wallen onder de ogen kunnen ervoor zorgen dat je er constant vermoeid en ouder uitziet, zelfs als je je goed voelt. Dit kan resulteren in een negatief zelfbeeld en minder zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze donkere kringen weg te werken. In deze blog delen we vijf tips voor als je je wallen wilt laten verdwijnen en er frisser uit wilt zien.

Verander je slaaproutine

Een van de belangrijkste oorzaken van wallen is gebrek aan slaap. Om wallen te voorkomen, moeten we minstens 7-8 uur slaap per nacht krijgen. Zorg ervoor dat je een slaaproutine hebt, waarbij je dagritme regelmatig is en je elke avond op dezelfde tijd gaat slapen. Vermijd tijdens de nacht ook schermen van mobiele telefoons of laptops, want deze verstoren je slaap.

Hydrateer jezelf

Een belangrijke oorzaak van wallen is het vasthouden van vocht. Dit kan gebeuren als je lichaam uitgedroogd is en vocht in de huid vasthoudt. Zorg ervoor dat je minstens twee liter water per dag drinkt. Ook het innemen van groene thee kan helpen bij het verwijderen van overtollig vocht. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om het vermijden van zout voedsel, daar dit ervoor zorgt dat het vasthouden van vocht toeneemt.

Gebruik koude kompressen

Koude kompressen, bijvoorbeeld gemaakt van komkommer, kunnen helpen bij het verminderen van wallen. Leg de kompressen kort op je ogen, ongeveer 5-10 minuten, om de zwelling te doen afnemen. Men kan ook koop oogmaskers gebruiken die speciaal gemaakt zijn om de zwelling weg te nemen. Zet deze voor gebruik in de koelkast en breng ze aan wanneer nodig.

Gebruik oogcrèmes

Er zijn tal van oogcrèmes op de markt verkrijgbaar die specifiek zijn ontworpen om wallen te verminderen. Deze crèmes hebben over het algemeen een gladmakende textuur en bepaalde ingrediënten die helpen om de verkleuring van de huid en het zichtbaar worden van de aderen onder de huid te verminderen. De crèmes werken in de regel het beste na gebruik van koude kompressen.

Hou rekening met cosmetische behandelingen

Als eerdere tips niet het gewenste resultaat opleveren, kan men overwegen om een cosmetische behandeling uit te laten voeren. Dit kan onder meer inhouden het gebruik van Fillers, lasers en/of peelings. Fillers, bijvoorbeeld, werken door het opvullen van gebieden onder de ogen die door het ontbreken van lichaamseigen stoffen als hyaluronzuur of collageen kunnen worden gevuld. Lasers en peelings kunnen de verkleuring van de huid rond de ogen verminderen.

Samenvattend

De hierboven genoemde tips zijn ontworpen om te helpen bij het verminderen van wallen. Het vinden van een goede oplossing voor jou kan tijd kosten, maar uiteindelijk helpt het bij het verbeteren van je uitstraling en zelfvertrouwen. Het aanpassen van je slaaproutine, hydratatie en voeding, op basis van de tips hierboven, is een eenvoudig startpunt. Gebruikte technieken als koude kompressen en cosmetische behandelingen kunnen helpen om het gewenste resultaat te bereiken. Uiteraard is het altijd verstandig om een specialist te raadplegen voordat een cosmetische behandeling wordt gedaan.

Bron: facelandclinic.com

wallen wegwerken