Wanneer ga je voor het eerst met je kind naar de tandarts?

Voor jezelf is het makkelijk te bepalen wanneer je naar de tandarts moet. Wanneer je echter voor een kind moet beslissen, is het een ander verhaal. In principe moet je de beginnen met tandenpoetsen als het eerste tandje doorkomt en vrij kort daarna langs de tandarts. In dit artikel leg ik uit wanneer je met je kind voor het eerst naar de tandarts moet en wat daarbij komt kijken. 

Laat je kind wennen aan de tandarts

Het is belangrijk om je kind te laten wennen aan de tandarts. Neem hem of haar mee als je zelf controle hebt. De meeste mensen raden aan om kinderen mee te nemen wanneer ze minimaal twee jaar oud zijn. Op deze manier creëer je een mogelijkheid voor je kind om te zien wat een tandarts doet en hoe een tandartspraktijk eruit ziet. Hierdoor wordt de drempel om mee te gaan naar de tandarts een stuk lager. 

De eerste paar bezoeken

Een tandarts gaat bij het eerste paar bezoeken voorzichtig om met het kind. In het begin zal hij of zij graag kennis willen maken. Daarna volgt meestal de eerste controle waarbij de tandarts alleen even in de mond gaat kijken en alle melktanden wil tellen. Als er iets is zal er voorlichting gegeven worden aan de ouders. Daarna zal er om het halfjaar een afspraak worden ingepland om het gebit te controleren. 

Bel de tandarts bij spoedgevallen

Er bestaat altijd een kans dat jouw kind met spoed een tandarts nodig heeft. Bijvoorbeeld na een val of bij nabloedingen na je tandartsbezoek. In dat geval kan je contact opnemen met spoedtandarts Amsterdam. Zij hebben iemand in dienst die de klacht van jouw kind zal aanhoren en beoordelen. Wanneer je direct hulp nodig hebt, kan je samen met je kind langskomen voor een behandeling.

Wil je graag een eerste afspraak maken voor jouw kind bij de tandarts? Dan raad ik het zeker aan om een kijkje te nemen op https://www.tthtandheelkunde.nl/.