Een rollator kopen kan online: dit moet je weten

rollator kopen online

Het is nu eenmaal zo dat we soms op een dag misschien een rollator nodig hebben. Geen probleem, en niks om je voor te schamen. Wil je toch liever niet gezien worden met je nieuwe hulpmiddel? Dan kun je een rollator kopen door online op zoek te gaan. Het aanbod van producten en diensten is online altijd groter en dat is met rollators zeker geen uitzondering. Je moet echter wel de juiste keuze maken. Kies de beste rollator voor jou en leer hoe deze te gebruiken.

rollator kopen online

De juiste houding als je de rollator gebruikt

Wanneer je met de rollator gaat wandelen, is het belangrijk dat je met je voeten altijd tussen de achterwielen staat en niet erbuiten gaat staan. Blijf tijdens het lopen tussen de handvatten met je lichaam en dichtbij de rollator. Hang ook geen tassen aan het stuur, dan zou de rollator uit balans kunnen raken. Dat is niet handig want dan kun je lelijk vallen. De meeste rollators zijn uitgerust met een mandje of tasje, maak hier gebruik van. Aan de hand van deze instructies kun je veilig lopen met uw rollator.

rollator kopen online

De rem gebruiken

Geloof het of niet maar er zit dus een rem op de rollator. Die is ook wel hard nodig. 

Veel rollators hebben een zitje die je kunt gebruiken om even uit te rusten. Maak je hier gebruik van? Schakel dan altijd de parkeerrem in voordat je gaat zitten. Zo voorkom je dat de rollator wegrijdt of onder je uitschiet. In de instructieboekjes voor het gebruik van de rollator kun je meestal wel vinden hoe zo’n parkeerrem werkt. Zo niet dan kun je altijd contact opnemen met de leverancier. Speur ook altijd even het internet af op zoek naar meer tips om comfortabel gebruik te kunnen maken van je rollator.