Psytrec, gespecialiseerd in traumaverwerking

PSYTREC logo

Psytrec is een psychotrauma expertise centrum. Een GGZ instelling, gespecialiseerd in de behandeling van PTSS. Deze instelling is erkend door het Ministerie van VWS.

Psytrec: gespecialiseerd in PTSS

PsytrecPTSS staat voor Posttraumatische Stressstoornis. Deze stoornis kan optreden door een traumatische gebeurtenis zoals levensbedreigende situaties of bij sprake van seksueel misbruik. Psytrec is vooral gespecialiseerd in complexe PTSS. Deze vorm van PTSS komt vooral voor bij mensen met een geüniformeerd beroep zoals militairen of politieagenten. Ook mensen die te maken hebben gehad met mishandeling in hun kinderjaren kunnen deze vorm van PTSS ontwikkelen. Bij de meeste mensen is er sprake van verschillende trauma’s. Deze stapelen zich op tot het moment dat er ernstige klachten ontstaan.

Verschillende behandelingen

Bij Psyctrec kun je terecht voor verschillende behandelingen voor complexe PTSS. Zo is er de Intensive8 PTSS Behandeling. Dit programma richt zich op intensieve behandeling van PTSS in korte tijd. In het totaalprogramma worden alle trauma’s aangepakt waardoor het niet alleen heel intensief maar ook heel effectief is.

Andere behandelingen zijn:

  • EMDR therapie
  • Exposure therapie
  • Sport- en bewegingsprogramma als onderdeel van de dagprogramma’s
  • Psycho educatie

Andere stoornissen

PTSSDe cliënten van Psytrec hebben allemaal PTSS. Maar naast deze stoornis hebben ze vaak nog andere stoornissen ontwikkeld zoals angststoornis, depressie of verslavingsproblemen. Het is dan ook belangrijk dat eerst alle onderliggende trauma’s worden behandeld voordat men aan de slag kan met deze andere stoornissen. In de intensieve programma’s wordt er actief en intensief gewerkt aan het behandelen van deze trauma’s. Alle betrokken behandelaars hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd.

Heb jij te maken met een posttraumatische stresstoornis? Dan kun je je aanmelden bij Psytrec. Tijdens een intakegesprek wordt jouw hulpvraag besproken en wordt er gekeken of er nog andere zaken zijn die eerst aangepakt moeten worden of dat er stoornissen zijn die de behandeling kunnen beïnvloeden. Psytrect streeft ernaar om iedereen met een complexe vorm van PTSS in behandeling te nemen.