Met deze banen kan je werken in Groningen

Dat Groningen een stad in ontwikkeling is weet iedereen. Jaar op jaar blijft de stad groeien en daarmee groeit als gevolg ook het vacatureaanbod. Het imago van de kleine provinciehoofdstad wordt de komende jaren snel afgeschud en daardoor heb jij een handig overzicht van vacatures in Groningen nodig. Omdat het aanbod zo hoog is en de hoeveelheid outlets om een baan te vinden online eveneens hoog zijn neemt dit artikel je mee op een bannetocht in Groningen! Er is een keuze gemaakt van vier parels waarvoor jij een open mind moet hebben.

Salariëring

Voordat jij begint met de zoektocht is het verstandig om te weten wat een gemiddelde Nederlander überhaupt verdient. Momenteel verdient de gemiddelde Nederlander maandelijks €3.058 aan salaris, bij een 40-urige werkweek. Een prima brutoloon zul je zeggen! Afwijking naar boven en naar beneden is natuurlijk mogelijk. Bedenk bijvoorbeeld dat zorg salarissen lager uitvallen dan salarissen uit de techniek. Ook werken veel mensen geen 40 uur in de week, wat weer een weerslag heeft op het brutosalaris. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezinnen met een jong(e) kind(eren). Je kunt altijd het salaris vergelijken van verschillende vacatures om iets te vinden dat bij je past. Je zult een open mind moeten hebben om een baan te vinden in Groningen, want het merendeel is helaas techniek gerelateerd.

De vier parels

Op dit moment is de werkgelegenheid in Groningen reuze! Alleen al bij werkzoeken.nl staan er maar liefst 5528 vacatures open in Groningen. Het merendeel is dus wel een baan in de technische hoek of een baan waar je voor gestudeerd moet hebben, zoals arts. Wij nemen je echter mee in een aantal parels! Naast je fulltime baan een bijbaan hebben zie je steeds vaker, dus daarmee trappen we af. Mogelijk is een bijbaan als parttime cateringmedewerker in de avonduren of het weekend iets voor jou? Je verdient lekker bij en je leert waardevolle lessen in klanten omgaan, maar ook stressbestendigheid. Hetzelfde geldt voor de functie als zaterdagchauffeur. Hier moet je wel een CE-rijbewijs hebben. Een derde parel is een baan als schilder. Mocht je ervaring hebben en genieten van je handen uit de mouwen te steken, dan kun je zeker reageren. Mogelijk zit het bedrijf zo omhoog met het personeelstekort dat je een kans krijgt. Vaak verdienen schilders erg goed en je leert hiermee ook weer waardevolle skills voor de rest van je leven. Wellicht kun je jouw eigen bedrijf in de schildersbranche beginnen of kun je doorgroeien binnen andere schildersbedrijven en zit je op de sales vloer.

Vies werk maakt geen vies geld

Een laatste parel is er echt één waar je een open mind voor moet hebben. Het draait namelijk om een functie bij de afvalverwerking. Het is algemeen bekend dat je als vuilnisman prima verdient. Het mooie is dat dit één van de weinige banen is waar dat nog mogelijk is bij ongeschoold werk in Nederland. Het voordeel aan deze functie is dus dat er geen vooropleidingseis is en dat het bedrijf direct in je wil investeren door jou op een VCA-cursus te sturen. Een VCA-cursus staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Hiermee toon je aan dat je de genoemde thema’s tijdens het werk in acht kunt houden.